Mindazokat a mesterséges módszereket, beavatkozásokat, technikákat, melyek lehetővé teszik, hogy egy terhesség létrejöjjön, hogy egy gyermek megszülethessen, gyűjtőnéven "asszisztált reprodukciós technikáknak" nevezzük.

Az asszisztált reprodukciós módszerek alkalmazását minden esetben alapos és széleskörű kivizsgálás előzi meg, és az adott meddőségi szakember javasolja azokat. A választási lehetőségek skálája széles, a választott módszer a diagnózistól és a megállapított meddőség formájától függ.

Ha szükséges az asszisztált reprodukciós módszerek használata, akkor lehetőség szerint az egyszerűbb, a természetes megtermékenyítéshez legközelebb álló módszert alkalmazzák először. Általában a méhen belüli asszisztált reprodukciós módszerekkel próbálkoznak először, és ezek sikertelensége, vagy korábban igazolt, a sikerességet kizáró tényezők fennállása esetén (pl. lezárt petevezetők) alkalmazzák a méhen kívüli eljárásokat, mint pl. a lombik eljárást.

Forgács Intézet Asszisztált Reprodukciós Központ

Bejelentkezés: Hétfő-Péntek: 10:00-13:00
Nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 7:00-13:00; Szombat-Vasárnap: zárva

Cím/levélcím: 1205 Budapest, Kossuth Lajos u. 143.

Telefon: +36/1-285-2091
Hívható: hétköznapokon 8 és 13 óra között.

E-mail címek:
  • Dr. Makai Zsolt: makai.zsolt@forgacsintezet.hu
  • Dr. Spánik Gábor: spanik.gabor@forgacsintezet.hu
  • Dr. Farkas Bence: farkas.bence@forgacsintezet.hu
  • Első konzultációra jelentkezni kizárólag a jelentkezes@forgacsintezet.hu címre az „Adatgyűjtési lap” megküldésével tudnak.

Megközelíthetőség: Autóbusszal Kispest-Határ út felől a 123-as és a 66-os autóbusszal. Csepel-Szent Imre tér felől a 48-as autóbusszal. A Boráros tér felől a pesterzsébeti csarnokig a 23-as autóbusszal.

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Közérdekű adatok | Közérdekű bejelentés kezelő rendszer | Munkáltatói visszaélés-bejelentési rendszer