Az első megbeszélés a házaspár előzetes telefonos bejelentkezését követően történik. Ilyenkor az előzmények, korábbi leletek, zárójelentések megismerése után jelöljük ki az elvégzendő vizsgálatokat.

VIZSGÁLATOK NŐKNÉL

A kivizsgálás kapcsán két vérvétel történik. Az elsőt a ciklus 2-5. napján végezzük. Ekkor kerül sor a női alaphormon panel, a petefészek rezervkapacitás (AMH), a vércsoport és ellenanyagszűrés, valamint a vírus-szerológiai vizsgálatok elvégzésére. A második vérvételre egyénre szabottan a ciklus sárgatest fázisának közepén kerül sor. Ekkor a sárgatest hormon (progeszteron) szintet ellenőrizzük.

Ha a páciensnek van bármilyen belgyógyászati alapbetegsége, annak friss szakorvosi kontrollját kérjük és véleményt arról, hogy a kezelés kapcsán alkalmazott hormonkezelés befolyásolhatja-e az alapbetegséget.

Gyakran végzünk szűrővizsgálatot a szénhidrát-háztartás és a D-vitamin-ellátottság megítélésére is.

Speciális esetekben sor kerülhet haematológiai, immunológiai (auto és allo) vizsgálatokra és cytogenetikai elemzésre is.

A méhűr alakját és a petevezetékek átjárhatóságát ultrahangos, kontrasztanyagos röntgen- és endoszkópos vizsgálatok valamelyikével lehet ellenőrizni.

VIZSGÁLATOK FÉRFIAKNÁL

A férfipartnerek vizsgálata elsősorban az ondóminta elemzését jelenti. Ennek során dől el, hogy az ondóminta alkalmas-e természetes fogantatás céljára, adott esetben inszeminációra, vagy csak lombikbébi programra használható. Amennyiben csökkent termékenyítőképességre derül fény a szűrővizsgálat alapján, andrológiai szakvizsgálatra van szükség. Ez dönti el, hogy van-e lehetőség az észlelt csökkent férfi termékenyítőképesség kezelésére, vagy andrológiai indikációval inszemináció, illetve IVF-ICSI program végzése javasolt.

A lombikbébi programra készülve a férfi partnernél is történik vírus-szerológiai vizsgálatokra irányuló vérvétel.

A házaspár kivizsgálása átlagosan egy hónapot vesz igénybe. Utána értékelő konzultációt tartunk, amikor a házaspárral megbeszéljük az eddigi eredményeket, illetve kezelési tervet készítünk.

Forgács Intézet Asszisztált Reprodukciós Központ

Bejelentkezés: Hétfő-Péntek: 10:00-13:00
Nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 7:00-13:00; Szombat-Vasárnap: zárva

Cím/levélcím: 1205 Budapest, Kossuth Lajos u. 143.

Telefon: +36/1-285-2091
Hívható: hétköznapokon 8 és 13 óra között.

E-mail címek:
  • Dr. Makai Zsolt: makai.zsolt@forgacsintezet.hu
  • Dr. Spánik Gábor: spanik.gabor@forgacsintezet.hu
  • Dr. Farkas Bence: farkas.bence@forgacsintezet.hu
  • Első konzultációra jelentkezni kizárólag a jelentkezes@forgacsintezet.hu címre az „Adatgyűjtési lap” megküldésével tudnak.

Megközelíthetőség: Autóbusszal Kispest-Határ út felől a 123-as és a 66-os autóbusszal. Csepel-Szent Imre tér felől a 48-as autóbusszal. A Boráros tér felől a pesterzsébeti csarnokig a 23-as autóbusszal.

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Közérdekű adatok | Közérdekű bejelentés kezelő rendszer | Munkáltatói visszaélés-bejelentési rendszer